Gå til innhald
06/03/2011 / kjersti70

Trollmann-tal

Startar dagens post med nokre bilde som er eitpar veker gamle. Det hender ein er oppe med god grunn om natta. Det skjer ikkje så altfor ofte, men eitpar gonger i månaden i alle fall. Ligg ho rundt 6 ved midtnatt, og ho åt lite kveldsmat eller middag – da er det god grunn til å sette alarmen på. Og så fangar vi henne opp da – midt i natta. Det er utrulig kor lydig ho er sånn i halvsøvne. Gaper som ein fuglunge, tygg og svel.

Men det var trollmann-tala eg egentlig skulle blogge om. Altså våre erfaringar så langt med bolus wizzard på pumpa. Det har nå gått ei veke og ein dag. Vi syns det har gått greit – vi har overstyrt pumpa av og til, men ikkje så veldig ofte. Tabellen under viser dei to siste vekene. Det er litt urettferdig å samanlikne wizzard-bruken med veka før. For den første av dei to vekene under var ei merkeleg veke. Dei låge måla kom som perler på ei snor – rett og slett ei veke med for låge tal. Nå fungerer ho aldeles strålande når ho er i 3, men det er nok ikkje så bra for kroppen å ligge på det nivået. Veka med wizzard har vore nokså berg- og dalbane, men heller ikkje så veldig unormall. Lørdagen, første dag med wizzard, gjekk over alle støvleskaft – her var det rett og slett kombinasjonen søtsaker OG chips som lagde ei skikkelig god søtsuppe i magen. Og så endte det i føling før frokost… Vi har hatt god hjelp av den nye blodsukkermålaren som frekt og freidig gir høglydt beskjed om at no er det tid for måling. Vi blir ofte overraska over at det skal målast igjen. To timar går veldig fort. Og Tusen Takk til Lotte, som tipsa om Matvareinfo for Iphone 🙂 Den har vi absolutt hatt glede av!

 

Igjen: minner om at dagane før wizzard var heilt unormale – veldig låge mål.

Summa summarum er vi relativt fornøgde med wizzard. Vi slår den av i morgon når ho skal på skulen, men kjem elles til å bruke den på heimebasis. Der er nokre justeringar som skal til trur vi. Vi har allereie justert på insulinfølsomheten, og da blei vi kvitt dei låge måla som de ser dei 3 første dagane med wizzard. Etter det har vi hatt ein del for høge mål, så her gjeld det å finne den riktige balansen.

Og ellers? Nei, det blei ikkje bakt glutenfrie fastelavensboller i år. Det blei derimot laga glutenfrie havrevafler, som blei riktig gode! Mulig legg eg ut oppskrifta ein dag 🙂

2 kommentarar

Kommenter innlegget
 1. Vala / Apr 10 2011 10:09

  Jøss, jeg synes dere er flinke jeg! Personlig føles instruksjonsboken til pumpen av og til som et tonn med sement når jeg forsøker å titte på disse forskjellige tingene 🙂
  Men i denne uken med wizard, så skriver du at dere har overstyrt den noen få ganger- er det korreksjoner i ettertid eller at dere har lagt til litt ekstra til måltidet?

  Jeg lurer veldig på om Aurora kunne synes dette var ok å forsøke- om ikke annet er det jo en variasjon i det vanlige pumpelivet. Men for å selge ideen må nok jeg vite litt mer om det, enn hva jeg gjør nå 😉

 2. Hilde / Apr 14 2011 20:56

  Hei så bra at dere er igang! Vi bruker Wizard, og synes det er supert både for små og store. Hvis dere får tilpasset innstillingene på pumpa riktig, er det superenkelt for de som passer barna å gjøre riktig – da trenger du bare lære dem å telle karbohydrater. Når dere senere gjør tilpasninger i eks insulindosering etc, trenger dere ikke lære opp alle rundt til å regne annerledes. Også fordel at du får all historikk på blodsukker, karboinntak og insulin for noen dager tilgjengelig i minnet.

  Viktig å få regnet og testet seg frem til riktige verdier for IK-verdi, korreksjonsrater og aktiv insulintid – vi kjører med noe ulike verdier på ulike tider i døgnet.

  Lykke til begge to, med både læring og innsalg 🙂

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

%d bloggarar likar dette: