Skip to content
23/10/2010 / kjersti70

Beste eplekaka i verda

Ja, den trur eg at eg laga for litt sidan. Tingen var at det var ei lita forsinka markering av jentungen sin fødselsdag – saman med familie. Vi hadde lakseburgerar til middag, etterfulgt av eplekake med is. Du verden den var god! Kaka forsvann på eit blunk! Eg tok utgangspunkt i ei oppskrift eg fann på nettet, og kan skrive under på at dette er god, saftig kake.

5 små eple
5 ss. sukker
3 ss kanel
250 gr. sukker
250 gr. romtemperert smør
5 egg
250 gr. glutenfritt mjøl
1,5 ts. bakepulver
Perlesukker
Hakka mandler

 
Sett omnen på 180 grader. Finn fram ei kakeform (ca. 24 cm i diameter), og smør denne. Eg pleier også ofte å ha i bakepapir. Skrell epla og del dei i båtar. Legg dei i ein pose med 5 ss. sukker og 3 ss. kanel. Rist godt slik at epla vert dekt. Legg til side. Ha smør og sukker i ei matmølle. Pisk lyst. Ha deretter i eit og eit egg og pisk godt mellom kvar gong du har i egg. Sikt mjølg og bakepulver over, og vend med ein slikkepott. Hell halve røra i forma og legg i halparten av epla. Ha deretter i resten av røra og resten av epla på toppen. Dryss perlesukker og hakka mandler over. Steik midt i omnen i 50 minutt. Stikk med ei kakenål for å sjekke om kaka er ferdig. Mi kake trong å stå litt lenger.
 

Advertisements

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut / Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer no med Google+-kontoen din. Logg ut / Endre )

Koplar til %s

%d bloggarar likar dette: