Gå til innhald
11/10/2010 / kjersti70

Vi har feira sju år – glutenfri pizza og kake

Da er sukkerbarnet feira som seg hør og bør! Vi hadde ti glade barn her, som alle fekk glutenfri pizza og kake, og sukkerfri brus. Dei gjorde reint bord! Seinare i veka kom familie på besøk, og vi hadde ei meir «voksen» kake med vaniljekrem og kaffesmak i sjokoladekremen. Den får få ein eigen post seinare.

Mykje har skjedd sidan forrige post i bloggen, men eg kan ikkje ta alt her og nå. Men det kan nevnast at vi har vore til ny kontroll på sjukehuset og konstantert at langtidsmålet har gått litt opp, dvs. 7,6, og dermed så vidt over grensa for kva dei syns er ok for barn (7,5). Vi veit kva det skuldast – høge mål på kveldstid etter ho har sovna. Det har vore ein tendens i fleire veker, og på tide vi fekk justert. Nå har vi endra på basaldosen på pumpa, og dei siste måla er gode! Nå prøver vi å jobbe oss nedover mot 6-talet.

 

Feiringa av fødselsdagen og festmaten var planlagt veker i forvegen. Valet fall på pizza og sjokoladekake med pyntelokk bestilt frå Picture on Cake.  Når det gjeld kaka juksa vi fryktelig, og valgte Toro langpannekake som vart steikt som rund kake i form. Vi la på sjokoladekrem inni og på toppen, og la på sukkerlokket med ponny-motiv.

 

Spart tid på komplisert kake-baking, vart i staden brukt på å lage glutenfri pizza. Det er opplagt at pizza i barnebursdag krev meir førebuing enn den meir tradisjonelle hotdog-varianten. Likevel syns vi at det var enklare når sjølve selskapet var i gang. Ungane kunne forsyne seg sjølv, og ein slapp å følge opp ungane med meir pølse, med og uten brød, ketchup, sennep,  løk + diverse. Mindre søl blei det egentlig også.

GLUTENFRI PIZZA
1 pk. gjær
1 dl olivenolje
1 ts salt
2 ss fiberhusk (kan utelatast)
5 dl lunka vatn
10 dl. glutenfritt mjøl (gjerne blanding av fint og grovt)
Rør gjæren ut i vatn og tilsett alt det andre. Elt i maskin og hev til dobbel storleik.
Medan deigen hevar lagar du fyll:
2-3 sjallottløk (eller 1/2 vanlig
1 kvitløksfedd, hakka
olje
1 boks hakka tomater.
Steik løk i olje. Ha i tomatene og knus dei godt. La dette småkoke i 20 minutt. Avkjøl.
Når deigen har heva ferdig heller du den over på eit bakebrett med bakepapir. Oppskrifta skal vere nok til to brett. Klem deigen utover med mjølete hender – så tynn som du vil ha den. Du kan nå forsteike pizzabotnane, og la dei stå til seinare, eventuelt fryse ned (genialt). Forsteik ved 250 grader midt i ovnen, i ca. 8 minutt.Når du er klar til å lage, smører du dei med tomatsaus og legg på det du ønsker av fyll. Steik ved 250 grader i 10-15 minutt.

Det blei eit flott selskap med glade ungar og mykje moro.

 

Gjengen under: (og mor sine batteri til blitz var utlada… )


Og blodsukkeret? Det gjekk heilt fint det. Vi pleier i grunn ha god kontroll på slike festdagar. Det krev tette målingar, og også oppfølging om kvelden etter at ungen har sovna.


 

 

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

%d bloggarar likar dette: