Skip to content
05/09/2010 / kjersti70

Ut på tur med sjokoladekjeks

I dag fekk vi oss ein flott tur til Ulriken (ja, Bergen du veit).

Vi tok banen opp, og så gjekk vi ned. Begge ungane sprang i full iver bortover stien. Vi tok fleire matpausar på vegen – først med brødskiver, og seinare med nokre sjokoladekjeks som eg bakte i går. Dei viste seg nyttige. Kroppen trong ekstra brennstoff for å unngå dei låge måla, og på slike turar pleier vi ikkje legge særlege restriksjonar på inntak av karbohydrat. Vi gir mindre dosar insulin enn vi pleier, og det hender at vi droppar insulin heilt.

Sjokoladekjeksa har vore pop i heile familien denne helga. Oppskrifta er basert på nokre kjøpekaker der oppskrifta er trykt på sida av pakken. Eg kjem dessverre ikkje på merket i farten. Bruken av såpass mykje havregryn, og litt smør, gjer at kjeksa ikkje får den utprega, tørre glutenfri smaken som ofte kjem i andre kaker. Dei smakar rett og slett berre godt og saftig. Og sidan havregryn er bra for diabetikerar, så kan ein jo lure seg til å tru at desse kakene er litt sunnare enn andre kjeks?

GLUTENFRIE SJOKOLADEKJEKS , ca. 25 stk  (passar for alle, cøliaker eller ei)
175 gram fint glutenfritt mjøl (eg brukte det frå Toro)
200 gram glutenfri havregryn
140 gram smør (helst romtemperert)
50 gram sukker (men 70 gram dersom du droppar kake i deigen)
2 ss sirup (eg brukte mørk)
1/2 salt
2 ts bakepulver
200 gr. hakka mørk sjokolade (eg brukte Hersheys’s semi-sweet chocolate chips)
70 gr. hakka hasselnøtter
2 nevar mislykka glutenfri sjokoladekake frå frysaren (kan utelastast, eg hadde det tilfeldigvis)
1/2 dl. vatn

Bland mjøl, bakepulver, smør, sukker, salt, kakerester (om du  har) og havregryn i eit matmølle (foodprocessor). Tilsett så sirup og vatn, og kjør til ein deig. Bland deretter inn sjokoladebitane og nøtter.
Rull deigen til nokre lange rullar, pakk i plastfolie og legg i kjøleskapet ei stund (10-30 minutt, alt etter som). Sett omnen på 200 grader. Skjer deigen i ca. 1,5 cm. tjukke skiver og legg på brett med bakepapir. Steik kjeksa i 10-15 minutt og avkjøl på rist.



Advertisements

2 kommentarar

Kommenter innlegget
  1. Marit / Sep 7 2010 20:25

    Mmm, kjeksa så gode ut!! Vi hadde familietur til Løvstakken samme dag 🙂

  2. line / Sep 10 2010 19:56

    Ulriken er nydelig, vi var der i fjorsommer, men vi gikk hverken opp eller ned, da 😉

    sjokoladekjeks høres fristende ut!! gøyal ide å ha sjokoladekake i kjeksdeigen! som den sjokoholikeren jeg er høres det veldig fornuftig ut å tilsette sjokolade i alle former og fasonger i en kjeksdeig! 🙂 må prøves..

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut / Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer no med Google+-kontoen din. Logg ut / Endre )

Koplar til %s

%d bloggarar likar dette: